Rijndijk Aardgasvrij

Aardgasvrij wonen in Rijndijk – kom naar de informatiebijeenkomst!

Ben jij woningeigenaar in Zoeterwoude Rijndijk? Dan heb je een brief van de gemeente gekregen over een nieuwe warmtevoorziening in de wijk. Hier kun je jouw stem over laten horen om invloed uit te oefenen op de uiteindelijke keuze. Kom naar de bijeenkomst op 3 juni om je te laten informeren.

Aardgasvrij wonen in Rijndijk

In 2023 zal de gemeente samen met haar bewoners een keuze maken voor een alternatieve manier om woningen te verwarmen. Het doel hiervan is om uiteindelijk niet meer afhankelijk van aardgas te zijn.

De bewoners van De Goede Herder, Rijnegom en Rijndijk Oost worden als eerste uitgenodigd om hun voorkeur voor een warmtetechniek uit te spreken. Deze voorkeur wordt meegenomen in het uiteindelijke besluit voor één van de drie opties. 

 

Informatiebijeenkomst

Om een goed beeld te geven van alle mogelijkheden organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst op 3 juni in de Goede Herderkerk. Tussen 11:00 en 15:00 kun je binnen komen lopen terwijl de kinderen zich op het springkussen vermaken. Je krijgt een rondleiding langs alle technieken, ontvangt een boekje met alle informatie op een rij en kunt alle vragen stellen die nog niet beantwoord waren.

Na de bijeenkomst hoort de gemeente graag welke optie voor aardgasvrij wonen jouw voorkeur heeft. Hier volgt later meer informatie over.

 

BuurtWarmteWijzer

De bewoners van De Goede Herder, Rijnegom en Rijndijk Oost hebben eind 2022 een uitnodiging gekregen om de BuurtWarmteWijzer in te vullen. Heb je deze al ingevuld? Dan kun je hiermee voor jouw woning advies krijgen over het beste alternatief voor aardgas. Dit advies kun je meenemen in het doorgeven van jouw voorkeur.
Heb je de BuurtWarmteWijzer
nog niet (volledig) ingevuld? Dit kan nog tot september. 

Voor alle vragen over de BuurtWarmteWijzer, zoals inloggegevens of hulp bij het invullen, kun je terecht via de mail BWW@zoeterwoude.nl of via het telefoonnummer 071 580 6300.