Groene energie

Zonnepanelen? Bekijk de subsidieregelingen.

De zon is een schone bron voor het opwekken van energie. Met zonnepanelen zet je dan ook een flinke stap naar duurzamer wonen. De aanschaf- en installatiekosten verdien je snel terug. En er zijn subsidies beschikbaar, voor zowel particulieren met kleine of grote daken als voor bedrijven, distributiecentra en sportcomplexen met grote daken.

Subsidie zonnepanelen voor huiseigenaren in Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude geeft ook in 2024 een subsidie op zonnepanelen. Bekijk de voorwaarden en vraag de subsidie aan via duurzaambouwloket.nl.

Lees ook de veelgestelde vragen over zonnepanelen.

Geen eigen woning of geschikt dak?

Wil je zonnepalen maar is jouw dak hiervoor niet geschikt of huur je een woning? Denk dan eens aan de collectieve zonnestroomprojecten van Zon op Zoeterwoude. De projecten voor zonne-energie zijn populair. Wil je ook profiteren van schone energie? Schrijf je dan nu al vrijblijvend in via zonopzoeterwoude.nl.

Stel je dak beschikbaar voor collectieve zonnestroom

We zijn op zoek naar geschikte daken van minimaal 200 m2. De eigenaar ontvangt hiervoor een aantrekkelijke vergoeding. Ben je of ken je een dakeigenaar die interesse heeft? Laat het weten via: info@zonopzoeterwoude.nl.

   

Een derde van de daken in Zoeterwoude heeft inmiddels zonnepanelen (34%), landelijk is dat een vierde (25%).


Subsidie voor bedrijven en particulieren met een groot dak

De provincie Zuid-Holland heeft een subsidieregeling voor grootdakbezitters. Met de regeling ondersteunt de provincie eigenaren van grote daken bij de investeringen die nodig zijn om een dak constructief geschikt te maken voor zonnepanelen. Op de daken moeten minimaal 45 (minimaal 15 KWp) zonnepanelen passen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd.

De regeling is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat er meer grote daken beschikbaar komen voor energiecoöperaties. Dat zijn samenwerkingsverbanden waar lokale inwoners lid van kunnen worden. Zo kunnen inwoners die zelf geen dak hebben, toch in zonnepanelen investeren en ervan profiteren.

  • Voor het beschikbaar stellen van een dak voor een energiecoöperatie kun je een maximale subsidie van 5000,- euro krijgen. 
  • Voor het verstevigen van een dakconstructie en/of het verwijderen van asbest om een dak vervolgens vol te leggen met zonnepanelen, kun je een subsidie krijgen tot maximaal 100.000,- euro.
  • Voor zon op waterbassins of parkeerterreinen kan ook een subsidie tot maximaal 100.000,- euro worden verstrekt. Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven en particulieren die in het bezit zijn van waterbassins en parkeerplaatsen.

Meer informatie over deze subsidie: Zonnig Zuid-Holland, subsidie – Provincie Zuid-Holland

Meer informatie of advies?

Vragen over zonnepanelen kun je stellen aan de energiecoaches via het contactformulier op de website van Groener Zoeterwoude.