Energie besparen

Actie

Verlaag je energiekosten: isoleer je huis!

Begin 2024 kon je als inwoner van de gemeente Zoeterwoude meedoen aan diverse acties om je te helpen om op je energierekening te besparen. Dit waren subsidieregelingen vanuit de gemeente in samenwerking met ‘Winst uit je woning’. Inwoners die voldeden aan de voorwaarden konden zich tot 12 mei 2024 aanmelden.

De overheid moedigt isolatiemaatregelen aan via het Nationaal Isolatieprogramma. De gemeente Zoeterwoude kan met deze subsidie huiseigenaren met een slecht energielabel ondersteunen bij isolatie. Per eigenaar wordt er €1.600,- beschikbaar gesteld om uitgebreide isolatiemaatregelen te nemen. Hiermee kan de gemeente Zoeterwoude ongeveer 100 woningen helpen isoleren.

Wie kwamen in aanmerking voor deze actie?

  • Je bent eigenaar van een woning
  • Je woning is grondgebonden (geen appartement)
  • Je woning ligt in Zoeterwoude
  • Je woning heeft en WOZ-waarden onder de €447.000,-
  • Je woning heeft energielabel D, E, F of G of woning heeft bij een onbekend energielabel twee of meer slecht geïsoleerde delen

Inwoners die voldoen aan alle voorwaarden konden gebruik maken van een extra bijdrage van €1.600,-. Met deze bijdrage konden isoleren maatregelen worden ingekocht zoals vloerisolatie, glasisolatie en dakisolatie. Inwoners die voldeden aan alleen de eerste 3 voorwaarden konden gebruikmaken van de Inkoopactie energiebesparings-maatregelen. Naast isolatie kon je dan ook zonnepanelen en/of een warmtepomp aanschaffen. Beide acties liepen tot en met 12 mei.

Energiebespaartips

Met kleine aanpassingen kun je al flink op je energieverbruik besparen. Aanpassingen die niet veel geld kosten, soms zelfs gratis zijn, maar veel opleveren. Bekijk dit artikel met energie bespaartips.

Hoe nu verder?

De komende periode zal vooral in het teken staan van het uitvoeren van alle maatregelen. Mogelijk dat we later in het jaar een vervolg geven aan de acties! Houdt daarom deze website goed in de gaten; hier communiceren we over de resultaten en het vervolg.