Aardgasvrij

Isoleren: Verlaag kosten door energiebesparing

Veel mensen merken de gevolgen van hoge gasprijzen en willen graag hun energiekosten verlagen. Op deze website vind je verschillende artikelen over het verminderen van je energieverbruik en kosten. Dit kan bijvoorbeeld door de thermostaat een standje lager te zetten, elektrische apparaten tijdens daluren te gebruiken (avonden, in het weekend en op feestdagen), of de verwarming in sommige delen van het huis uit te schakelen. Ook kleine aanpassingen, zoals tochtstrips, LED-lampen, deurdrangers en brievenbusborstels, kunnen helpen.

 

Nationaal Isolatieprogramma  

Naast deze kleine ingrepen is het slim om ook grotere isolatiemaatregelen te nemen. De overheid wil deze isolatiemaatregelen aanmoedigen via het Nationaal Isolatieprogramma. De gemeente Zoeterwoude vraagt deze subsidie aan om huiseigenaren met een slecht energielabel te ondersteunen bij isolatie. Per eigenaar wordt gemiddeld €1.460,- beschikbaar gesteld om uitgebreide isolatiemaatregelen te nemen. Hiermee kan de gemeente Zoeterwoude ongeveer 100 woningen helpen isoleren. 

Wie komt in aanmerking?   

Als je eigenaar bent van een woning met energielabel D, E, F, of G (of een vergelijkbare staat) én de woning een WOZ-waarde onder €447.000 heeft, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor deze subsidie. Bovendien kun je deze subsidie combineren met andere regelingen voor het verduurzamen van uw woning, zoals die van de gemeente Zoeterwoude, SVVE, ISDE en het Warmtefonds. Deze regelingen zijn beschikbaar voor alle bewoners. 

Wees er op tijd bij, want er is maar ruimte voor 100 aanmeldingen. 

De verwachting is dat de subsidie eind dit jaar wordt toegekend. Als de subsidie wordt toegekend, ontvangen geïnteresseerden informatie over de mogelijkheden. Het doel is om geïnteresseerden te ontzorgen en collectieve inkoopvoordelen te bieden. 

Meld je aan via onderstaand formulier om op de hoogte te blijven en te weten of je in aanmerking komt voor de subsidie.