Groene energie

Ondersteuning verduurzamen VvE’s

Subsidies en leningen

Om verduurzaming te stimuleren zijn allerlei subsidies en leningen beschikbaar. Niet alle subsidies zijn te gebruiken door VvE’s, en de meeste hebben een aantal voorwaarden. Al met al kan dit behoorlijk wat uitzoekwerk opleveren. Om zo snel mogelijk van start te kunnen met verduurzaming, vind u in dit artikel een overzicht van de beschikbare financiële middelen.

Lees meer in het artikel ‘Subsidies en leningen verduurzaming VVE’s‘.

VvE maatregelen overheid verduurzamen

  • Wil je meer weten over de plannen van de overheid? Op de website van de Rijksoverheid vind je een download van de volledige ‘VvE-versnellingsagenda Verduurzaming’ van de Rijksoverheid. Je leest hier meer over maatregelen die verduurzaming voor Vve’s sneller en makkelijker maakt.
  • Dit nieuwsbericht op de website van de overheid vat de 3 belangrijkste punten uit de ‘VvE-versnellingsagenda Verduurzaming’ samen.

VvE ervaringsverhalen verduurzamen

Wil je geïnspireerd worden door de ervaringen van andere VvE´s?

  • Het Nationaal Warmtefonds deelt ervaringsverhalen over VvE’s die hebben verduurzaamd met behulp van de Energiebespaarlening.
  • Op de site van de Duurzame Huizen Route staan voorbeelden van duurzame VvE’s.

Toolkit VvE’s

Wil je daadwerkelijk aan de slag met verduurzaming binnen je VvE? In deze toolkit van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties (BZK) vind je subsidies, infographics en praktijkverhalen. De e tool wordt nog volop uitgebreid. In dit artikel vind je de mogelijke beschikbare subsidies overzichtelijk op een rij.

Gemeente Zoeterwoude denkt met je mee

Ben je bestuurder of lid van een VvE in Zoeterwoude en wil je iets doen aan het verduurzamen van jullie pand? De gemeente denkt graag met jullie mee! Lees meer