Energie besparen

Verlaag je energiekosten: isoleer je huis!

Veel mensen merken de gevolgen van hoge gasprijzen en willen graag hun energiekosten verlagen. Op deze website vind je verschillende artikelen over het verminderen van je energieverbruik en kosten. Daarnaast kan de gemeente Zoeterwoude huiseigenaren met een slecht energielabel ondersteunen met een subsidie voor isolatie. Aanmelden kan tot 12 mei 2024.

 

Nationaal Isolatieprogramma  

De overheid moedigt isolatiemaatregelen aan via het Nationaal Isolatieprogramma. De gemeente Zoeterwoude kan met deze subsidie huiseigenaren met een slecht energielabel ondersteunen bij isolatie. Per eigenaar wordt er €1.600,- beschikbaar gesteld om uitgebreide isolatiemaatregelen te nemen. Hiermee kan de gemeente Zoeterwoude ongeveer 100 woningen helpen isoleren.

Wie komt in aanmerking?   

Als je eigenaar bent van een grondgebonden woning met energielabel D, E, F, of G (of een vergelijkbare staat) én de woning een WOZ-waarde onder €447.000 heeft, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor deze subsidie. Bovendien kun je deze subsidie combineren met andere regelingen voor het verduurzamen van je woning, zoals die van de gemeente Zoeterwoude, SVVE, ISDE en het Warmtefonds. Deze regelingen zijn beschikbaar voor alle bewoners.

Wees er op tijd bij, want er is maar ruimte voor 100 aanmeldingen. 

Inwoners die voldoen aan de voorwaarden hebben in februari 2024 een brief ontvangen met meer informatie. Voor deze actie werken we samen met Winst uit je Woning. Het doel is om inwoners zoveel mogelijk te ontzorgen en collectieve inkoopvoordelen te bieden. Aanmelden kan tot 12 mei 2024.

Heb je geen brief ontvangen, maar denk je wel te voldoen aan de voorwaarden? Neem dan contact op met de gemeente Zoeterwoude.

Energiebespaartips

Met kleine aanpassingen kun je al flink op je energieverbruik besparen. Aanpassingen die niet veel geld kosten, soms zelfs gratis zijn, maar veel opleveren. Bekijk dit artikel met energie bespaartips.