Energie besparen

Subsidies voor woning en tuin

Isolatie van je woning en vergroenen van je leefomgeving is goed voor het klimaat, een warm huis, lagere energiekosten én je gezondheid. Met subsidies maken we het voor jou nog aantrekkelijker.

De gemeente Zoeterwoude geeft subsidie voor diverse maatregelen. Zo kun je subsidie aanvragen voor het isoleren van je woning en plaatsen van zonnepanelen. Om het koken op elektriciteit te stimuleren, is er ook subsidie voor een inductiekookplaat of elektrisch fornuis. Tot slot is er subsidie voor klimaatbestendige maatregelen. Bijvoorbeeld voor de aanleg van een groen dak, verwijderen van verharding uit de tuin of de aanschaf van een regenton.

Besparen zonder kosten

Niet iedereen beschikt over voldoende geld voor grote maatregelen. Ook niet met subsidie. Gelukkig kun je ook met kleine, goedkopere maatregelen veel energie besparen. Met tochtstrippen en brievenbusborstels houd je de kou buiten. En met radiatorfolie en radiatorventilatoren heb je minder gas nodig om het aangenaam te verwarmen.

Energiecoaches geven verduurzamingsadvies en kunnen energiebesparende materialen in sommige gevallen gratis verstrekken tijdens of na een huisbezoek. Maak een afspraak met een energiecoach

Aanvraag via Nationaal Isolatie Programma (NIP)

Op dit moment kun je een aanvraag indienen om mee te doen met het Nationaal Isolatie Programma (NIP). Door het NIP is het mogelijk voor huiseigenaren om tot 1600,- euro extra subsidie te krijgen. Meer informatie over het NIP.

1233 ton minder CO2-uitstoot

In Zoeterwoude worden sinds 2012 met subsidies maatregelen genomen met als resultaat: 1.133 ton minder CO2-uitstoot. Dit is net zo veel als de uitstoot van 162 huishoudens voor verwarming, stroom en vervoer. De grootste winst komt van zonnepanelen.

Het aanvragen van de subsidie kan via het Duurzaam Bouwloket

Meer informatie vind je op www.duurzaambouwloket.nl/zoeterwoude. Daar staat ook alle informatie over de subsidieregeling én over andere mogelijkheden om subsidie te krijgen voor duurzame maatregelen. Omgevingsdienst West-Holland voert de subsidieregeling in opdracht van de gemeente uit.