Biodiversiteit & Klimaatadaptatie

Biologische bloemen plukken in Zoeterwoude

Biologische bloemen plukken in een sfeervolle natuurlijke omgeving op fietsafstand van Leiden en Zoetermeer

De bloementuin van Bij Mei is vanaf heden weer geopend. Bij Mei is een natuurvriendelijke zelfoogsttuin in Zoeterwoude, op een steenworp afstand van Leiden en Zoetermeer. Je kan hier wekelijks een mooie bos knetterverse biologische bloemen komen plukken.

Biologische groenten zijn best veel te krijgen in ieders directe omgeving, maar biologische bloemen zijn nog een zeldzaamheid. In heel Nederland is maar 1% van de geteelde bloemen biologisch. Wij telen bloemen die gezond zijn voor mens en natuur en laten zien dat snijbloemen verbouwen hartstikke goed gaat in samenwerking met de natuur, dus zonder gebruik te maken van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

Bij ons vind je zo’n 50 verschillende soorten bloemen, altijd van het seizoen, want in de volle grond opgekweekt. We hebben daarom alleen verse bloemen van juni t/m oktober. In die periode is er altijd een ruim assortiment. Lekker struinen door de tuin en zo je eigen unieke bos samenstellen.

Kom kennismaken met hoe bijzonder schone, natuurvriendelijke en biologische bloemen zijn. En  kom vooral lekker genieten van de schoonheid van de bloemen, de rondzoemende bijen en de tuinderij.

Bij Mei heeft ook een groentetuin waar je aan deel kan nemen. Wij werken volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Landbouw die door jou als consument gedragen wordt. De tuinder teelt en verzorgt de gewassen waarna je zelf wekelijks kan komen oogsten.

Om bloemen te kunnen plukken hoef je geen deelnemer te zijn. Je kan ook eenmalig komen plukken of met een strippenkaart voor 3 of 5 keer plukken die je ter plekke of via de website kan aanschaffen.

De pluktuin is open op de volgende momenten:

Woensdag 12.00 – 16.00 uur

Vrijdag 12.00 – 17.00 uur

Zaterdag 10.00 – 15.00 uur

 

Bezoekadres

Ommedijkseweg 10a
2382 BJ Zoeterwoude

E-mail: info@bij-mei.nl

Website: www.bij-mei.nl