Zoeterwoude groen en gezond

Tip

Biologische bloemen plukken in Zoeterwoude

Biologische bloemen plukken in een sfeervolle natuurlijke omgeving op fietsafstand van Leiden en Zoetermeer

Bij Mei is een natuurvriendelijke zelfoogsttuin in Zoeterwoude, op een steenworp afstand van Leiden en Zoetermeer. Na inschrijving kun je hier wekelijks een mooie bos knetterverse biologische bloemen komen plukken.

Biologische groenten zijn best veel te krijgen in ieders directe omgeving, maar biologische bloemen zijn nog een zeldzaamheid. In heel Nederland is maar 1% van de geteelde bloemen biologisch. Wij telen bloemen die gezond zijn voor mens en natuur en laten zien dat snijbloemen verbouwen hartstikke goed gaat in samenwerking met de natuur, dus zonder gebruik te maken van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

Bij ons vind je zo’n 50 verschillende soorten bloemen, altijd van het seizoen, want in de volle grond opgekweekt. We hebben daarom alleen verse bloemen van juni t/m oktober. In die periode is er altijd een ruim assortiment. Lekker struinen door de tuin en zo je eigen unieke bos samenstellen.

Kom kennismaken met hoe bijzonder schone, natuurvriendelijke en biologische bloemen zijn. En  kom vooral lekker genieten van de schoonheid van de bloemen, de rondzoemende bijen en de tuinderij.

Bij Mei heeft ook een groentetuin waar je aan deel kan nemen. Wij werken volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Landbouw die door jou als consument gedragen wordt. De tuinder teelt en verzorgt de gewassen waarna je zelf wekelijks kan komen oogsten.

Kijk op bij-mei.nl voor meer informatie.

Bezoekadres

Ommedijkseweg 10a
2382 BJ Zoeterwoude

E-mail: info@bij-mei.nl

Website: www.bij-mei.nl