Woon jij in het duurzaamste huis van Nederland?

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat weer op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland! Huiseigenaren die enthousiast zijn over hun duurzame woning kunnen zich aanmelden. Per categorie wordt het leukste, beste en meest duurzame huis uitgeroepen tot winnaar. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van verduurzaming. Deelnemers maken, naast de juryprijs, ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’.

De deelnemende woningen worden per woningcategorie beoordeelt, op basis van woonoppervlakte en bouwjaar. Ook de motivatie van de bewoners weegt mee in de beoordeling van de jury. De verhalen van de genomineerden en de winnaars worden breed onder de aandacht gebracht in de media. Hiermee zijn zij een inspiratiebron voor anderen.

Publieksfavoriet
Naast de jury-nominatie of titel, maken deelnemers ook kans op de publiekstitel. In elke provincie kiest het publiek tussen 14 en 28 februari haar favoriete duurzame woning. Deelnemers kunnen hun netwerk oproepen om te stemmen en zo het gesprek starten over duurzaam wonen. Uit de twaalf provinciale publiekswinnaars kiest de jury op het verkiezingsevent één landelijke publiekwinnaar.

Feestelijk verkiezingsevenement
De landelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke verkiezingsevenement op 22 maart op de Mauritskazerne in Ede. Alle genomineerden en de twaalf publiekswinnaars zijn hiervoor uitgenodigd.

Meld je hier aan. Meedoen kan nog tot 14 januari, dus wacht niet te lang!