Afval

Eerlijk en heerlijk voedsel – Groener Zoeterwoude werkgroep Voedsel

Elk jaar gooien we per persoon ongeveer 34 kilo voedsel in de afvalbak. Voor heel Nederland bij elkaar opgeteld, gooien we maar liefst 590 miljoen kilo goed voedsel weg.

Gebiedscoöperatie Groener Zoeterwoude heeft een werkgroep Voedsel opgericht en slaat de handen ineen om oplossingen te zoeken om deze verspilling tegen te gaan. Maar ze kijken ook naar mogelijkheden om duurzame landbouw te stimuleren, meer lokaal voedsel te kopen en de biodiversiteit te vergroten.

Lekker Lokaal!

De werkgroep bestaat uit enthousiaste buurtgenoten en onder het motto ‘Lekker Lokaal’ brengt de werkgroep het probleem onder de aandacht. Dat doen ze niet alleen, maar samen met actieve Zoeterwoudenaars en de gemeente.

Doe en denk je ook mee?

Gebiedscoöperatie Groener Zoeterwoude is een initiatief van inwoners van Zoeterwoude. Enthousiaste buurtgenoten die zich belangeloos inzetten voor een duurzame toekomst. Iedereen kan meedoen!

Wil je meer weten, heb je zelf ideeën of wil je gewoon eens meedenken? We komen graag met je in contact! Stuur een mail naar: groenerzoeterwoude@outlook.com