Tip

Autodelen: doe jij al mee?!

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van autodelen. Zo reden er in 2017 ruim 30.000 deelauto’s rond in Nederland. De gemeente Zoeterwoude – samen met twaalf buurgemeenten – ziet graag dat dit aantal groeit voor een beter milieu. Met de campagne Mijn Auto, Jouw Auto’ stimuleert de regio Holland Rijnland de stap van autobezit naar autogebruik.

Wat is autodelen?

Bij autodelen gebruik je een auto alleen als je hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig, dan kan je deze beschikbaarstellen voor autodelen. En heb je geen auto, maar heb je er zo nu en dan eentje nodig? Huur dan een deelauto van een buurtgenoot!

De 5 voordelen van autodelen

  1. Omdat je je auto verhuurt, verdien je geld waar jouw auto anders stilgestaan zou hebben. Als je een deelauto huurt, betaal je alleen voor het gebruik die dag, niet voor de aankoop en vaste lasten. Voor huurder en verhuurder dus een win-win. Dit kan je jaarlijks honderden euro’s opleveren!
  2. Als huurder heb je altijd een auto wanneer je hem nodig hebt, je hoeft geen parkeerplaats (of -vergunning) te hebben en je hoeft geen onderhoud aan de auto te betalen. Makkelijker autorijden kan niet!
  3. Kies jouw eigen auto in de buurt: wil je voor werk een andere auto huren dan voor een uitje? Geen probleem, dat kan met autodelen.
  4. Door autodelen zijn er minder auto’s in de wijk. En dat betekent meer ruimte voor groen, spelen en buurtontmoetingen!
  5. Met minder auto’s is er ook minder CO2-uitstoot.

Wil jij autodelen?

Schrijf je in of lees hier meer!