Energie

Woningisolatie: meer comfort, GOED voor je portemonnee!

Er zijn veel mogelijkheden en verschillende technieken om je woning te isoleren. Dit levert bijna altijd, soms op de langere termijn, een besparing op voor je energierekening. Maar wat misschien nog veel fijner is, je wooncomfort neemt toe. Door bijvoorbeeld de kruipruimte te isoleren, heb je in de winter minder last van koude voeten.

Voorbeelden van isolerende maatregelen zijn onder andere spouwmuurisolatie, dakisolatie of isolatie van (een onverwarmde) zolder- of vlieringvloer. Eerder werd al genoemd het isoleren van de begane grondvloer, maar denk ook eens aan bodemisolatie of gevelisolatie; het isoleren van de bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal.
Om de isolatie compleet te maken vervang je het glas voor hoog-rendementsglas. Hierdoor blijft de warmte in de winter binnen maar blijft je woning in de zomer langer koel tijdens warme dagen.
Een overzicht en beschrijving van de isolerende maatregelen vind je op de site van het Duurzaam Bouwloket. Ook vind je hier een handige rekentool om je subsidie vooraf in te schatten. Kijk voor een overzicht van subsidiemogelijkheden op de subsidiepagina van het Duurzaam Bouwloket of op de Energiesubsidiewijzer.

Ook de site van Milieucentraal biedt veel informatie en overzichten van investeringen en besparingen.