Energie

Tip

Windturbines zoeken eigenaar – nieuwe aandelen te koop

Er zijn weer nieuwe kansen om mede-eigenaar te worden van De Watergeuzen, de twee windmolens langs de A4 bij La Place. Zoeterwoude Duurzaam 2030 (ZD2030) gaat aan de slag met de 3e tranche. De eerste twee rondes vlogen de participaties de deur uit. Wees er dus snel bij, want op=op! 

Inwoners van omgeving Zoeterwoude brachten maar liefst 1,1 miljoen euro bij elkaar op. Genoeg voor coöperatie Rijnland Energie om de molens over te nemen. Maar…., de tweede molen moeten we nog wel afbetalen. De coöperatie zoekt dus nog méér windmolenaars. Dan worden beide windmolens volledig eigendom van omwonenden. 

Stukje windmolen voor jezelf of je (klein)kind

Vind je duurzame energie belangrijk? Wil je iets te zeggen te hebben over windturbines in je de buurt? En lijkt het je interessant om zelf iets te verdienen aan de wind die vlakbij wordt opgewekt? Doe dan mee, het kan nog tot 1 augustus 2022. Je wordt al mede-eigenaar vanaf 250 euro. Als eigendomsbewijs ontvang je per 250 euro een participatie. Heb je al participaties? Koop er gerust nog een paar, bijvoorbeeld voor je (klein) kinderen. 

Lid worden en intekenen

Word eerst lid van coöperatie Groener Zoeterwoude door een mail te sturen naar groenerzoeterwoude@outlook.com. Meld je daarna aan op wekopendewatergeuzen.nl, klik op de blauwe button en vul het inschrijfformulier in. De rest wijst zich vanzelf.