Wij gaan GOED! Wat doe jij?

Veel bewoners en ondernemers uit Zoeterwoude zijn actief bezig hun eigen woning, buurt, wijk, bedrijventerrein en daarmee gelijk heel Zoeterwoude, te verduurzamen. Dankzij hun initiatieven wordt Zoeterwoude steeds klimaatbestendiger & gezonder. Ook voor jou!
Kleine stappen en kleine initiatieven maken met elkaar uiteindelijk het verschil. Lees de ervaringen en tips van medebewoners en ondernemers, en laat je inspireren om ook zelf aan de slag te gaan! GOED voor Zoeterwoude maar ook GOED voor je portemonnee & gezondheid!

Martijn Borst: Samen met zijn vrouw voerde Martijn alle mogelijke duurzame maatregelen in zijn woning uit. Ze gingen van Energielabel F naar label A. Nu zet Martijn zich naast zijn werk, in als sociaal ondernemer en helpt andere mensen om toekomstbestendig oud te worden.

Als wij als rijk en welvarend land al niet de eerste stap zetten, wie doet het dan wel? Dan doet de rest het zeker niet.

Laat je inspireren door de inzet en het enthousiasme van Martijn!

Margreeth van Dam: Met aandacht voor de kleine afvalstromen, kun je heel eenvoudig helpen de afvalberg te verminderen. Margreeth zorgde er onder andere voor dat er een verzamelbak kwam voor oud gereedschap voor stichting Gered Gereedschap.

Mensen zouden best wat bewuster mogen omgaan met hun afval. Dat scheelt uiteindelijk gemeenschapsgeld en zorgt ervoor dat we minder betalen voor afvalstoffenheffing.

Lees wat jij kan doen en help Margreeth Zoeterwoude schoner & gezonder te maken!

Jos Atteveld: Jos verduurzaamde zijn woning al enige tijd geleden en sinds hij met pensioen is, wijdt hij een groot deel van zijn tijd aan de stichting Zoeterwoude Duurzaam 2030 die hij samen met Els Goedhart en Ton Rijnsburger heeft opgericht. Met de stichting zetten zij zich in om heel Zoeterwoude aan de duurzame energie te krijgen.

Met simpele ingrepen heb je invloed op je energierekening. Kijk eerst in je huis waar je energie kunt besparen en ga daarna aan de slag met grotere maatregelen.

Lees wat Stichting Zoeterwoude Duurzaam 2030 voor jou kan betekenen!

Edwin Veldhuijzen: Langs de velden van zijn boerderij zaaide Edwin een bloemenmengsel en helpt zo mee meer voedsel en leefplekken voor de honingbij en wilde bij, vlinders en andere insecten te realiseren.

Wat ik doe is niet zo heel bijzonder, voor mij is dat heel normaal. Iedereen doet het op zijn eigen manier, het één is niet beter dan het andere.

Lees het verhaal van Edwin!

 

Henk Prins: Samen met andere ondernemers is Henk Prins aan de slag gegaan om het bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude Rijndijk te verduurzamen. Zo werden 2.500 zonnepanelen  geïnstalleerd, daken geïsoleerd en heel veel bomen geplant en bloemenborders aangelegd.

Niet alleen bijen en vlinders profiteren van het groen op het terrein, ook recreanten maken nu veelvuldig gebruik van het terrein. En daar zijn we best trots op.

Lees welke kansen er voor jouw bedrijventerrein zijn!