Energie

Vraag nu een energielabel aan en bespaar geld!

Bij de verkoop van een woning is het energielabel verplicht. Maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe duurzaam hun huis is, is zo’n label interessant. Als je het voor 1 januari 2021 aanvraagt, ben je fors goedkoper uit.

Met ingang van volgend jaar wordt het duurde om een energielabel te regelen voor je woning. Vanaf dat moment is het namelijk verplicht om een energieadviseur langs te laten komen, terwijl je nu nog eenvoudig zelf een label kan aanvragen.

Waar je nu nog 5 tot 10 euro betaalt voor een energielabel, kost het je straks 150 tot 300 euro. En het is bovendien de vraag of er wel genoeg energieadviseurs zijn om alle aanvragen tijdig af te handelen.

Energielabel regelen is voor de meeste eenvoudig klusje

In 2015 hebben alle woningen een voorlopig energielabel gekregen van de overheid. Bij de verkoop van je woning is het verplicht een definitief energielabel aan te leveren. Via de site Energielabelvoorwoningen.nl kun je jouw woningkenmerken controleren en wijzigen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het type glas, gevelisolatie, het soort verwarming en het ventilatiesysteem.