Energie

Vraag en antwoord bespaartegoedGOED-actie Zoeterwoude

Na de teGOEDbon-actie van 2020-2021 start er nu een nieuwe soortgelijke actie: bespaarteGOED Zoeterwoude. Koop kleine energiebesparende prodcuten voor in huis en ontvang tot 75 euro retour.

Hieronder vind je antwoord op veel gestelde vragen over deze actie. Staat jouw vraag er niet tussen of is alles duidelijk? Klik hier voor de actiepagina of neem contact op met het Duurzaam Bouwloket, mail info@duurzaambouwloket.nl  of bel 072 743 39 56

Voor wie is deze actie?
Je mag meedoen met deze actie als:
je in Zoeterwoude woont (huurders en woningeigenaren
jouw huishouden niet heeft meegegaan aan de teGOEDbon-actie van vorig jaar (ook wel bekend als de RRE-actie)
niemand binnen jouw huishouden nog heeft meegedaan aan deze actie
Wat mag ik kopen met het teGOED?
Je mag hier kleine, energiebesparende maatregelen mee kopen. Als het niet helemaal duidelijk is wat nu precies geldt als kleine maatregel, of als je niet zeker weet of een product energiebesparend is, klik hier voor de actuele lijst van producten die in aanmerking komen.
Hoe werkt het?
Je koopt een of meer geselecteerde energiebesparende producten via 1. de speciale webshop of 2. bij een andere fysieke of online winkel. Let op: je kunt maar 1 bestellings- of declaratiemoment gebruiken en maatregelen die zijn aangeschaft voor 27 mei 2021 vallen buiten de actievoorwaarden.
Waar mag ik wat kopen, alleen in de webshop?
Je bent vrij om jouw teGOED te verzilveren waar jij dat wilt. Of dat via onze webshop is, de bouwmarkt of een andere online winkel. Alleen als je producten koopt buiten onze webshop om, zul je het bedrag eerst zelf moeten voorschieten. Bewaar het aankoopbewijs (b.v. kassabon) en vul dit formulier in om je teGOED te declareren (Bekijk voor je, je aankoop doet nog even de maatregelenlijst)
Speciale actie voor huurders van Rijnhart Wonen
Rijnhart Wonen helpt haar huurders graag een extra handje door een energiedisplay aan te bieden. Deze helpt je om meteen inzicht te krijgen hoeveel energie je verbruikt en hoe je dit kunt verminderen. Een energiedisplay helpt gemiddeld tot een jaarlijkse besparing van bijna 7 procent! (bron: Planbureau voor Leefomgeving).
Wil je een energiedisplay ipv andere maatregelen? Op dit moment worden afspraken gemaakt hoe je het kunt bestellen. Stuur een bericht naar info@zoeterwoudegaatgoed.nl o.v.v. interesse energiedisplay. Je ontvangt bericht zodra de afspraken bekend zijn.
Let goed op: Je kunt dit display alleen bestellen als je huurder ben van Rijnhart Wonen en een slimme meter in de meterkast hebt.
Wie heeft deze actie georganiseerd?
Dit is een gemeentelijke actie. Met een toegekende uitkering van de Rijksoverheid stellen wij een subsidie beschikbaar van 75 euro voor alle huishoudens in onze gemeente. Voor het ontwikkelen van een webshop, de administratieve en financiële afhandeling werkt de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket.
Hoeveel mensen kunnen meedoen met de actie?
In principe is er budget voor 1.124 huishoudens in Zoeterwoude. Als er meer vraag blijkt, is er de mogelijkheid om dit aantal nog wat op te hogen.
Waarom mogen huurders nu wel meedoen en met de vorige teGOEDbon-actie (2020-2021) niet?
Dit was helaas een voorwaarde die de gemeente opgelegd heeft gekregen vanuit de Rijksoverheid. In de feedbackronde over de regeling hebben wij en andere deelnemende gemeenten het Rijk laten weten dat wij de actie ook hadden willen open stellen voor huurders. Hier is goed naar geluisterd door het Rijk en kunnen huurders nu dus ook meedoen.
Aangezien huurders waren uitgesloten van de vorige actie willen we met deze regeling zoveel mogelijk inzetten op de huurders.