Energie

Veel gestelde vragen teGoedbon

1. Wanneer kan ik de tegoedbon thuis verwachten?
De bonnen zijn verspreid in juli 2020 aan alle adressen van woningeigenaren. Heb je de teGOED bon niet ontvangen (bijvoorbeeld omdat je later naar Zoeterwoude bent verhuisd) of ben je de bon kwijt?
2. Kan ik de tegoedbon twee keer gebruiken?
Nee, u kunt de waardebon eenmalig gebruiken tot een bedrag van €70,-.
3. Is deze actie ook geldig voor huurders?
Nee, helaas niet. Deze actie wordt bekostigd vanuit de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), een subsidie vanuit de Rijksoverheid. Het Rijk heeft (helaas) ervoor gekozen om de huidige regeling alleen open te stellen voor huiseigenaren, vanuit de redenering dat huiseigenaren in beginsel zelf verantwoordelijk zijn voor verduurzaming van de woning. Bij huurders ligt de verantwoordelijkheid van vastgoedverduurzaming bij de eigenaar/verhuurder, wat vraagt om een andere aanpak. Naar aanleiding van een enquête over deze RRE-actie heeft het merendeel van de gemeenten aangegeven dat huurders ook betrokken moeten worden. Zoals het lijkt volgt er nog een regeling vanuit het Rijk waarin deze feedback meegenomen wordt. De precieze opzet en voorwaarden van deze vervolgactie is nu nog niet bekend.
4. Hoeveel bonnen zijn er nog te verzilveren?
Op deze link staat een actueel overzicht per gemeente van het percentage al verzilverde en dus nog te verzilveren teGOEDbonnen. Het overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.
5. Wanneer moeten de materialen of maatregelen gekocht zijn?
Deze actie geldt alleen voor materialen en maatregelen die gekocht zijn na 1 juli 2020.
6. Ik heb twee kassabonnen van verschillende winkels, kan ik deze tegelijk indienen?
Ja dat kan, tot een maximum van €70,- en mits de materialen op de bijlage van de verordening staan.
7. Moet ik de materialen of maatregelen bij bepaalde bedrijven kopen?
Nee, deze actie is niet afhankelijk van bepaalde winkels of bedrijven. U bepaalt zelf bij welk bedrijf u koopt
8. Hoe weet ik voor welke materialen of maatregelen ik de tegoedbon kan gebruiken?
De tegoedbon kunt u inwisselen voor een energieadvies of voor materialen, die zijn opgenomen in de verordening van de deelnemende gemeente. Zie de tabel met de materialen en maatregelen.
9. Ik ben mijn tegoedbon kwijt. Kan ik een nieuwe code opvragen?
Op de site van het Duurzaam Bouwloket vindt u een link naar een aanvraagformulier voor het aanvragen van een nieuwe code.
10. Hoelang duurt het voordat ik het bedrag krijg uitbetaald?
Binnen zes weken na vaststelling van het bedrag wordt het bedrag uitbetaald.
11. Wanneer komt Klimaatroute langs de deur voor energiescans?
Klimaatroute is in 2020 en in 2021 beiden één keer door Zoeterwoude gegaan voor huis-aan-huisbezoeken. Deze bezoeken doet Klimaatroute niet meer in Zoeterwoude, maar je kunt zeker nog een energiescan aanvragen. Neem contact op met Klimaatroute voor een (telefonische) afspraak.