Energie

Snel een lagere energierekening? Bespaar direct ruim 300 euro per jaar!

Waarschijnlijk let je al een beetje op je energie- en gasverbruik. Maar de kans is groot dat je nog niet van alle mogelijkheden profiteert. Met deze aanpassingen in je woning bespaar je direct zonder hoge kosten te maken.

LED-verlichting

Vervang niet alleen de gewone peertjes maar denk ook aan de schemerlampen, nachtlamp of de verlichting van de afzuigkap en onder keukenkastjes.

Douchen

Korter douchen bespaart energie en water. Met een klokje of (kook)wekker weet je precies hoe lang je doucht. Maak er een wedstrijd van met je huisgenoten. Met de winst van twee minuten korter douchen kan er best een prijsje worden gekocht.

Apparaat uit? Stekker eruit!

Loop eens een rondje door je huis. Hoeveel apparaten staan op stand-by en hoeveel stekkers zitten onnodig in het stopcontact? Zonder dat je het weet verbruiken al die apparaten stiekem best veel stroom. Is je apparaat opgeladen? Stekker eruit. Dat bespaart energie en is ook nog eens een stuk veiliger.

Houd warmte binnen!

Door radiatorfolie te plaatsen blijft zo veel mogelijk warmte in je kamer. Zonder folie warmt de buitenmuur op en verlies je warmte naar buiten. De meeste energie gebruik je voor het verwarmen van je huis. Door de thermostaat een graadje lager te zetten bespaar je dus redelijk veel. Verwarm geen kamers waar je niet veel bent. Houd dan natuurlijk je deuren dicht. Denk bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van een deurveer. Als je dan ook nog een tochtstrip plaatst zit je er toch nog warmpjes bij.

Wassen en drogen

Een wasdroger verbruikt veel energie. Het is een stuk goedkoper om je was aan de waslijn te hangen. Vul je wasmachine maximaal en was op 30°C. Een wasprogramma  dat langer duurt kost in het algemeen minder energie.

Mengkraan

Heb je een mengkraan met een hendel die van links naar rechts kan? Zorg dat de hendel helemaal op koud staat als je koud water pakt. Doe je dat niet dan gebruik je stiekem toch warm water. Je cv-ketel verbruikt dan gas voor niks.

Bespaar nog meer!

Benieuwd naar extra mogelijkheden om te besparen op je energierekening? Kijk voor (0)71 GOED tips op: zoeterwoudegaatgoed.nl