Energie

Ook in 2023 geeft de gemeente subsidie voor het verduurzamen van uw woning

Zoeterwoude kent al jaren een eigen subsidieregeling om te helpen energie te besparen. In 2022 was de subsidieregeling een groot succes. Vanaf 7 maart 2023 is er een nieuwe regeling. Deze nieuwe regeling is – met terugwerkende kracht – per 1 januari 2023 ingegaan. Dat betekent dat u subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die na 1 januari 2023 zijn uitgevoerd. Bij de nieuwe regeling vraagt u achteraf subsidie aan, als de maatregelen zijn uitgevoerd. Dat kan tot een half jaar na de uitvoering.

 

Verschillende subsidies mogelijk

De gemeente geeft subsidie voor diverse maatregelen. Zo kunt u subsidie aanvragen voor het isoleren van uw woning. De energiebesparing die dat oplevert is goed voor het klimaat én scheelt in de energiekosten. De gemeente geeft ook subsidie voor zonnepanelen. Om het koken op elektriciteit te stimuleren is er subsidie voor een inductiekookplaat of elektrisch fornuis. Tot slot is er subsidie beschikbaar voor klimaatbestendige maatregelen zoals een groen dak, het verwijderen van verharding uit de tuin en de aanschaf van een regenton.

 

Het aanvragen van de subsidie kan via het Duurzaam Bouwloket

Meer informatie vindt u op www.duurzaambouwloket.nl/zoeterwoude. Daar staat ook alle informatie over de subsidieregeling én over andere mogelijkheden om subsidie te krijgen voor duurzame maatregelen. Omgevingsdienst West-Holland voert de subsidieregeling in opdracht van de gemeente uit.