Energie

Doe mee

Online vragenuur Grootschalig Opwek Duurzame Energie

In 2019 werd het landelijke Klimaatakkoord gesloten met daarin de afspraak dat Nederland in 2050 geen CO2 meer uitstoot voor zijn energiegebruik. Daarbij heeft elke regio (30 in totaal) de taak om een Regionale Energietransitie (RES) op te stellen. Dit is een document waarin de regio voor 2030 en 2050 opgaven uitwerkt voor duurzame energieopwekking en voor energiebesparing en warmte.

Voor het onderdeel duurzame opwekking is een zoektocht gestart naar geschikte gebieden voor grote windturbines en zonneparken. Voor Zoeterwoude betekent dit dat de zoekgebieden langs de A4 en N11 liggen. 

Wat vind je hiervan? Waar maak jij je zorgen om? 

Op maandag 10 mei, van 19:30-20:30 kan je al jouw vragen, ideeën of bedenkingen bespreken met wethouder Ton de Gans en projectleider Petros Ceelen. Het online vragenuur is via Microsoft Teams. Meld je voor 17:00 aan. Na aanmelding ontvang je, per mail een link om deel te nemen.

Heb je geen Teams of kan je maandagavond niet deelnemen, maar wil je wel jouw vragen of mening delen? Stuur een email bericht naar info@zoeterwoudegaatgoed.nl

Aanmelden