Energie

Groener Zoeterwoude – Plannen voor duurzaam verwarmen in de maak

In Zoeterwoude en buurgemeenten wordt druk gezocht naar manieren om woningen duurzaam, zonder aardgas, te verwarmen. Rijnland Energie, de regionale bewonerscoöperatie waar ook Gebiedscoöperatie Groener Zoeterwoude bij is aangesloten, zet zich ervoor in dat inwoners nauw betrokken worden bij de warmteplannen.

In de plannen moet ook ruimte zijn voor kleinschalige, collectieve oplossingen in de wijken. Bijvoorbeeld wanneer groepen bewoners samen één warmtepomp en een bodemenergiebron beheren, vindt de coöperatie. En, net als bij zonne- en windprojecten, moeten ook bij warmte bewoners zeggenschap hebben over hun duurzame energievoorziening. Een voorbeeld is er al: in Oegstgeest werken bewoners samen met energiebedrijf Vattenfall aan warmte uit water voor het warmtenet.

Groener Zoeterwoude gaat binnenkort in gesprek met de gemeente om te overleggen wat goede warmteoplossingen voor het dorp zijn. Als je interesse hebt in warmte en betrokken wilt worden bij de plannen, meld je dan aan bij Groener Zoeterwoude via groenerzoeterwoude@outlook.com