Ondernemen

Tip

Energiebesparingstraject voor ondernemers

 

Gemeente Zoeterwoude stimuleert ondernemers om energie te besparen, ook in deze uitzonderlijke tijd. Als bedrijf of organisatie bent u continu bezig met kostenbesparing. Op uw energierekening valt ook genoeg te besparen. Maar hoe doet u dat? Waar liggen voor u de kansen en pakt u dat aan? De gemeente helpt u hier graag bij een biedt een gratis energiescan aan.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

In samenwerking met de Omgevingsdienst West-Holland heeft de gemeente 25 energiescans ingekocht om concrete handvatten te bieden bij de verduurzaming van uw pand. Klimaatroute, een ervaren adviesbedrijf op energiegebied, voert de energiescans uit. Toekenning van deze energiescans gebeurt op basis van beschikbaarheid en in volgorde van binnenkomst.

Wat is een energiescan of energiebesparingstraject?

Met de energiescan wordt uw huidige energiesituatie in kaart gebracht. U ontvangt alle voor u interessante maatregelen en financieringsmogelijkheden in een overzichtelijk rapport. Bij de energiescan hoort een begeleidingstraject en voor grotere organisaties een aanvullend monitoringstraject met slimme meter.  De adviseurs van Klimaatroute kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij de implementatie van de maatregelen, zoals offerte- en subsidieaanvraag begeleiding.

Terugverdienen

Wie energie bespaart helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. En het is goed voor uw portemonnee. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden. Enkele voorbeelden:

  • het goed inregelen van de verwarming levert direct geld op;
  • led-verlichting is vaak al binnen anderhalf jaar terugverdiend en levert een blijvende besparing tot wel 70% op de energiekosten;
  • bewegingssensoren zorgen ervoor dat lampen niet onnodig branden;
  • met behulp van monitoring kunt u zien waar uw energieverbruik vandaan komt.

Aanmelden?

Wilt u in aanmerking komen voor een gratis scan? Vraag het aan met dit formulier. Meer informatie over het traject leest u hier. Heeft u vragen? Neem contact op met het Team Duurzaamheid van de Omgevingsdienst West-Holland via duurzaam@odwh.nl of via telefoonnummer 071 – 408 33 00 (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur).