Ondernemen

Actie

Energiebesparingstraject voor ondernemers

In navolging op het gemeentelijk energiescan aanbod in 2017-2018  kunnen Zoeterwoudse ondernemers opnieuw meedoen aan een energiebesparingstraject. In samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland en uitvoerend bureau Klimaatroute heeft de gemeente opnieuw een (beperkt) aantal energiescans ingekocht om concrete handvatten te bieden voor energiebesparing. De ervaring leert dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening!

Aanbod
Met de energiescan wordt je huidige energiesituatie in kaart gebracht. Je ontvangt alle voor jou interessante maatregelen en financieringsmogelijkheden in een overzichtelijk rapport. Bij de energiescan hoort ook een begeleidingstraject en voor grotere organisaties een aanvullend monitoringstraject met slimme meter. De Klimaatroute-adviseurs kunnen daarnaast ondersteunen bij de implementatie van de maatregelen, zoals offerte- en (indien van toepassing) subsidieaanvraagbegeleiding.

Waarom (nu)?
Gemeente Zoeterwoude wil deze doelgroep graag (blijven) stimuleren om energie te besparen en/of op te wekken, ook in deze uitzonderlijke tijd. Het waarschijnlijk welbekende voordeel van kostenbesparing (naast CO₂-vermindering en comfortwinst) is wellicht juist nu extra welkom. Of misschien komt dit aanbod in het kader van de wettelijke informatie- en energiebesparingsplicht voor sommige organisaties wel als geroepen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Omgevingsdienst West Holland webpagina.

Aanmelden?
Wil je in aanmerking komen voor een gratis scan, meld je aan op de website van de Omgevingsdienst West Holland. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Neem contact op met Team Duurzaamheid van de Omgevingsdienst West Holland via duurzaam@odwh.nl of via het nummer 071-408 33 00 (maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 16:00 uur en vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur).